Iz BIHAMK-a poručuju: u vožnji praviti više pauza

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

– Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 55 pacijenata. Dežurne doktorice Amra Zulić i Indira Bukvarević na dalje liječenje u KB Bihać uputile su jednog pacijenta.

– Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h evidentirala je dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas u Velikoj Kladuši doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Od 09:00 do 16:00 sati trafopodručje: Obdanište

Od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje: Dolovi

– Ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema ustaljenom redu.

– Zbog visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a mole vozače da tokom dužih putovanja prave češće pauze, a ukoliko je to moguće da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste. Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

– Prolaznih pljuskova i grmljavine ujutro može biti u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a kasnije i u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

– Opća slika povremeno će biti nešto lošija, izraženije u dijelu Bosne, pretežno zbog kratkotrajnih nestabilnih perioda. Ove promjene bi kod osjetljivih osoba mogle dovesti do umjerenih reakcija u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Neophodno je i dalje izbjegavati duže boravke na suncu i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana, uz praćenje i pridržavanje uputa savjetodavnih službi.