Iz štampe izlazi nova knjiga Muhameda Mahmutovića “Tihe Likvidacije2”

Knjiga
Ovih dana iz štampe izlazi osma knjiga poznatog BH književnika Muhameda Mahmutovića, u izdanju izdavačke kuće Dobra knjiga. Recenziju potpisuje akademik prof. dr. Ferid Muhić, a naslovnicu je uradio Sherock studio iz Zenice. To je roman "Tihe likvidacije2", čiji je prvi dio izazvao veliku pažnju javnosti i čitalaca, a osnovno pitanje knjige je ima li čovjek pravo sam da se osveti zločincu, ako ga zakoni države ne progone ili čak štite. Moto glavnih junaka je "Kazna ne ispravlja nijednu nepravdu, ali može spriječiti stotinu drugih".
 
Biografija autora:
- Muhamed Mahmutović je književnik i novinar. Rođen je u Krakači kod Cazina. Prisutan je kao novinar u mnogim medijskim kućama, u ulozi političkog analitičara, kolumniste ili autora televizijskih priloga.

Glavni je i odgovorni urednik veoma posjećenog portala Senzor.ba. Autor je knjiga Pokošeni cvjetovi Krajine”, “Bogatstvo beskućnika, “Inat bosanskog goluba”, “Pacijenti”, "Tihe likvidacije" ,  "Priče slučajnih prolaznika" i "Bijeg iz slobode". “Tihe Likvidacije2”. Knjige su prevedene na strane jezike i doživjele su više izdanja.
Poznat je i kao recenzent brojnih literarnih ostvarenja, te kao autor književnih prikaza poznatih svjetskih bestselera. U književnosti prati postmodernistički model pisanja, uz mnogo dinamike, što mu je donijelo veliku popularnost kao romanopiscu.
Član je Bošnjačkog akademskog foruma (BAF)
Izvor: