Izbio požar na području Živogošća: Poslano 50 vatrogasaca, jak vjetar otežava gašenje

sfdasfasf

PEDESETAK vatrogasaca gasi šumski požar koji je predvečer izbio na Biokovu na području Živogošća, a gašenje otežava jak vjetar, doznaje se od Marija Čovića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Makarska.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili iza 19 sati, a na požarište su poslane sve raspoložive vatrogasne snage sa šireg makarskog područja. Vatrom su zahvaćene borova šuma i makija, dok stambeni objekti nisu ugroženi.

"Pokušavamo okružiti požar, a nastojat ćemo ga staviti pod kontrolu do noći", rekao je Čović u izjavi za Hinu.

Požar na Čiovu

Gašenje otežavaju jaki udari vjetra koji dosežu i do 126 km na sat, koliko je najviše izmjereno na tom području u poslijepodnevnim satima. 

U 17:30 lokaliziran je požar koji je sat vremena ranije izbio na području Marinove drage na Čiovu. Marin Buble, zapovjednik Operativnog područja Trogir, rekao je da je izgorjelo oko dvije tisuće četvornih metara borovine i niskog raslinja.

Orkanska bura koja na mahove puše na splitskom području prouzročila je u Splitu, u Manđerovoj ulici, pad komada lima sa stambenog objekta, koji je pritom presjekao energetski kabel. Na intervenciju su izašli vatrogasci iz splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Izvor: