Izbo Kristinu 88 puta:Nisam je htio ubiti!

Videolinkom iz Kaznionice u Lepoglavi Komšić pratio je sjednicu trećeg stupnja Vrhovnog suda na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu kojom je nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora...

Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje i kajem se i kajat ću se dok sam živ, rekao je David Komšić. Videolinkom iz Kaznionice u Lepoglavi pratio je sjednicu trećeg stupnja Vrhovnog suda na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu kojom je nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog ubojstva trudne Kristine Krupljan (18).

Dok se obraćao sudskom vijeću u sudnici su plakale i njegova majka Olivera i majka ubijene Kristine, Vesna.

- Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve radnje kako bi se Kristini pokušalo pomoći. Svakim danom mi je sve teže nositi se s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koji sam volio i koja mi je bila sve u životu - kroz suze je govorio Komšić. Do tog trenutka sjednicu je pratio pognute glave pogleda usmjerenog u pod.

Sudsko vijeće je u ponedjeljak saslušalo žalbu njegova branitelja Veljka Miljevića i županijskog državnog odvjetništva, a pročitali su i žalbe njegovih roditelja. Odluku o žalbama objavit će naknadno.

Prije toga objavili su da je odbijen zahtjev njegova branitelja Miljevića za izuzećem suca izvjestitelja Perice Rosandića.

Naime, prošla sjednica je odgođena nakon Miljevićeva zahtjeva za otklonom suca Rosandića iz Vijeća. On je bio predsjednik vijeća Županijskog suda u Velikoj Gorici, koje je odlučivalo o žalbama u predmetu u kojem je Komšić osuđen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Obzirom je taj sud u Velikoj Gorici odlučivao i o primjeni općeg prava na Komšića umjesto maloljetničkog, Miljević je smatrao da postoji sumnja u njegovu objektivnost.

Podsjetimo, David Komšić nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva. Djevojci Kristini Krupljan (18), koja je u to vrijeme bila trudna s drugim, nanio je 88 rana nožem. Pet rana bilo je smrtonosno, četiri ubodne rane u vrat te jedna u prsa, koja je Kristini ozlijedila srce i pluća. Osim toga, Kristina je imala i obrambene ozljede, iz kojih je vještakinja zaključila da smrt nije nastupila trenutno i da je žrtva patila. I tragovi njezinih tenisica na staklu automobila govore da se pokušavala poduprijeti nogama i oduprijeti napadu.

Kristinina majka Vesna Krupljan nakon sjednice je rekla da očekuje da mu se vrati kazna od 30 godina ili da mu još povećaju kaznu.

- Samo da ju ne smanje. I da se ne vrati na početak jer se to više ne može podnijeti, ni psihički ni fizički - kratko je komentirala.

Davidove suze nisu je ganule. Plakao je i prošlog puta kad se javio iz Lepoglave.

- Žao mi je što sam Kristini i njezinom djetetu oduzeo pravo na život. S njom sam proveo pet najljepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne sjetim. Sjetim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri prije nego idem spavati. Kad god čujem pjesmu koju smo voljeli ili se sjetim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen - rekao je u ožujku ove godine na drugostupanjskoj sjednici.

Vrhovni sud mu je nakon toga smanjio kaznu s 30 na 25 godina zatvora.

Image