Arapović za N1: Izborni rezultat je kompromitiran

Centralna izborna komisija nije osigurala fer i poštene izbore

Adis Arapović, šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, za N1 je istakao da podaci o rezultatima Opštih izbora ove političke Saveza za bolju budućnost ne korespondiraju s rezultatima koje objavljuje Stranka demokratske akcije. Smatra da je "izborni rezultat kompromitiran".

"Baratamo podacima po kojima rezultati naše izlazne ankete ne korespondiraju sa onima koje objavljuje Stranka demokratska akcije. Sumnjamo na kompromitiranje izbornog procesa. Unazad 24 sata se desila nekoliko puta promjena članova biračkih odbora. Urađen je izborni inžinjering na štetu Fahrudina Radončića", rekao je i dodao:

"Zbog toga u ovom trenutku mogu reći da Centralna izborna komisija nije osigurala fer i poštene izbore. Većina lokalne izborne administracije je dio kompromitovanog izbornog procesa. Prvenstveno se to odnosi za izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Rezultat je kompromitovan. Ne možemo govoriti o dobrom i lošem rezultatu ako je izborni proces kompromitovan", zaključio je Arapvoić za N1.