fbpx Izetbegović: Olakšati vizni režim između BiH i Saudijske Arabije

Izetbegović: Olakšati vizni režim između BiH i Saudijske Arabije

Home

Izetbegović: Olakšati vizni režim između BiH i Saudijske Arabije

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić primili su danas delegaciju Medžlisa Aš Šure Kraljevine Saudijske Arabije, koju predvodi dr. Abdulah Hamud el-harbej (Abdullah Humud Al-Harbey).


Izetbegović je izrazio zahvalnost za svesrdnu pomoć koju je Saudijska Arabija pružala, i pruža Bosni i Hercegovini. On je također zahvalio visokim gostima za prisustvo komemoraciji, dženazi i ukopu žrtava genocida u Memorijalnom centru Potočari.

U razgovorima je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije vrlo dobri i nisu opretećeni međusobno neriješenim pitanjima, a poseban kvalitet toj saradnji daju, kako je rečeno, veze između parlamenata prijateljskih zemalja. S tim u vezi potcrtana je uloga parlamentarnih grupa prijateljstava i izražena nada da će u skoroj budućnosti i u Parlamentarnoj skupštini BiH biti uspostavljena Grupa prijateljstva koja će nastaviti da unapređuje odnose sa Saudijskom Arabijom i doprinijeti sveukupnom širenju saradnje dviju zemalja.

Danas je također izražena obostrana želja da se olakša vizni režim između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, kako bi se dodatno pospješila i turistička razmjena između dviju zemalja koja, naglašeno je, iz godine u godinu doživljava stalni napredak, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Objavio: Pet, 12/07/2019 - 17:28
Back to top