Izetbegović odgovorio Čoviću: Ne bi trebao govoriti takve stvari...

... to znači da je SDA kriva za krizu. Što se tiče SDA, gospodin Tegeltija (Zoran) može danas dobiti zeleno svjetlo, samo treba odustati od neustavnih uslova. SNSD daje neustavne uslove, a što se tiče Čovića i HDZ-a, oni daju neizvedive stvari, rekao je Bakir Izetbegović.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao je danas uoči početka sjednice Glavnog odbora ove stranke u Sarajevu, da Dragan Čović ''ne bi trebao govoriti takve stvari'' komentarišući izjavu predsjednika HDZ-a da će dogovor oko nove vlasti čekati septembarski Kongres SDA, javlja N1.

Lider SDA kazao je da to znači da je SDA kriva za krizu.

''Mislim da Čović ne bi trebao govoriti takve stvari jer to znači da je SDA kriva za krizu. Što se tiče SDA, gospodin Tegeltija (Zoran) može danas dobiti zeleno svjetlo, samo treba odustati od neustavnih uslova. SNSD daje neustavne uslove, a što se tiče Čovića i HDZ-a, oni daju neizvedive stvari'', rekao je Izetbegović.

Potom je kazao da SDA ne pristaje na rušenje Ustava, penosi Oslobođenje.

''Olako izgovore nešto što mi 14 godina ne uspijevamo riješiti, ustvari bilo je riješeno pa je odbio odbio gospodin Ljubić (Božo) kroz aprilski paket, a potom i gospodin Čović. A onda daju zadaću SDA. Mi nikad pristati nećemo da se ruši Ustav i vladavina zakona jer ako to uradimo slijedi bezakonje'', naglasio je on.

Inače, sjednica GO SDA počela je u 11 sati.