Izetbegovići ispratili turskog predsjednika Erdogana i njegovu Emine (FOTO)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan završio je današnju radnu posjetu Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogana i njegovu delegaciju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu ispratili su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, ambasador Republike Turske u Sarajevu Haldun Koc i drugi zvaničnici Ambasade Turske u BiH.

erdogan-emine1-.jpgU delegaciji turskog predsjednika tokom radne posjete Sarajevu, osim njegove supruge Emine, nalazili su se i zamjenik turskog premijera Hakan Cavusoglu, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar kulture i turizma Numan Kurtulmus, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan i predsjednik Uprave za vjerske poslove Turske (Diyanet) Ali Erbas.

Erdogan je posjetu BiH započeo sastankom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

erdogan-izetbegovic2.jpgNakon toga su zajedno posjetili šehidsko mezarje Kovači, te položili cvijeće na mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

erdogan_kovaci.jpg

Također se obratio na 6. po redu Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD).

erdogan_izetbegovic_bakir_sebija_emine_zetra_8.jpgKongresu, koji je održan u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, prisustvovalo je oko 15.000 gostiju, koji su povodom kongresa doputovali u Sarajevo iz zemalja regije i Zapadne Europe.

erdogan_doktorat_sarajevo_1.jpgPredsjednik Republike Turske radnu posjetu Bosni i Hercegovini završio je posjetom Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu gdje mu je dodijeljen počasni doktorat).