Izglasan moratorij na zapošljavanje na nivou BiH, protiv su bili SNSD, HDZ i DF

barucija
Predstavnički dom Parlamenta BiH sa 20 glasova za, 14 protiv i dva suzdržana podržao je zaključak zastupnika Aide Baručije, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta o moratoriju na zapošljavanje na nivou BiH, prenosi Aida Baručija, zastupnica Nezavisnog bloka putem svoje Facebook stranice.

 

"Zadužuje se Vijeće ministara BiH da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH", stoji u zaključku koji je usvojen.

Inače, protiv ovog zaključka glasali su zastupnici SNSD-a, HDZ-a i DF-a. Ovaj zaključak su uz Našu stranku, SDP, Nezavisni blok, A-SDA, SBB, SDS i PDP podržali i zastupnici SDA, uz izuzetak Edina Mušića koji je glasao protiv te Nermina Mandre koji je bio suzdržan.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH izglasao je danas u prvom čitanju Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH.

Za je glasalo 26 zastupnika, 5 je bilo protiv, a 5 suzdržano.