Vijećnička je prevagnula nad građanskom: Izgradnja BBI galerije od interesa za grad Bihać

Vijećnici Gradskog vijeća Bihać na jednoj od posljednjih sjednica dali su zeleno svjetlo za izgradnju BBI galerije u Bihaću. Prema riječima investitora, nakon izgradnje ovdje bi trebalo biti uposleno 150 radnika, te 15 firmi koje bi vršile održavanje. Plan je da izgradnja objekta sa dobrim sadržajima, ali i lijepim eksterijerom traje 2 godine

Nekadašnje kino Una, u samom centru Bihaća posljednjih godina mjesto je gdje se okupljaju psi lutalice. U budućnosti tu bi trebalo da bude izgrađena BBI galerija.

Plan je to još od prije skoro 4 godine kada je ovu lokaciju kupila komapnija BBI Real Estate za 1,1 milion maraka. Iako su mještani okolnih zgrada na javnim raspravama izrazili svoje nezadovoljstvo, vijećnici Gradskog vijeća Bihać, na jednoj od posljednjih sjednica, ocijenili su da se ipak radi o interesu za grad, prenosi RTV USK.

Investitori tvrde da će Galerija između ostalog pružiti baš to, nova radna mjesta, kako nakon tako i za vrijeme izgradnje. Kažu, angažman će ponuditi prvenstveno lokalnim firmama. Površina objekta će biti 8.000 kvadrata u brutu, a gradnja bi prema planovima investitora trebala trajati 2 godine.