Izgradnjom vodovodne mreže do boljih uslova za investitore u budućoj Poslovnoj zoni Kombiteks 1957

S ciljem stvaranja optimalnih uslova za investitore u budućoj Poslovnoj zoni Kombiteks 1957, danas je u Gradskoj upravi Bihać upriličeno potpisivanje ugovora za izgradnju sekundarne vodovodne mreže. Ugovore sa izvođačem radova potpisali su vlasnici privrednih subjekata koji posluju u prostorima nekadašnjeg Kombiteksa, a vrijednost radova iznosi 140.000 KM.

„Uspostavljanje Poslovne zone Kombiteks jedan je od najznačajnijih projekata, ne samo za Grad Bihać već i za šire poslovno okruženje i ovo je dobar primjer kako se zajednički udružuju javna i sredstva privatnog sektora“ – kazao je danas Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

On je istakao da je Grad Bihać sa 90.000 KM učestvovao zajedno sa CRS-om u izgradnji primarne vodovodne mreže u budućoj Poslovnoj zoni Kombiteks, a izgradnjom sekundarne vodovodne mreže, uz postojeće komunalije, otvara se novo poglavlje u razvoju Poslovne zone Kombiteks.

Šefik Smlatić, stečajni upravnik Kombiteksa, zahvalio je gradskoj upravi Bihać, CRS-u i USAID-u na podršci pri realizaciji ovog projekta u PZ Kombiteks, naglasivši da će se i u narednom periodu zajedničkim partnerstvom nastaviti  sa stvaranjem bolje infrastrukture za privredne subjekte koji posluju u PZ Kombiteks, a takvih je preko 20 firmi.