Izlila se Jala u Tuzli, stambeni objekti poplavljeni, oštećeni mostovi, obustavljen saobraćaj na putu M-4 (VIDEO)

Obilna kiša koja više od 15-ak sati neprestano pada u Tuzli podigla je nivo rijeke Jale na kritičan nivo.

Na pojedinim mjestima vodena bujica je na pola metra od konstrukcije mostova, a iz Civilne zaštite grada Tuzla uputili su sljedeći apel građanima i privrednim subjektima:

"- Služba civilne zaštite grada Tuzle, zbog neprekidnih padavina, za koje se ne očekuje brzi prestanak, upozorava građane Tuzle, kao i pravna lica, odnosno poslovne subjekte, da poduzmu neophodne mjere u cilju samozaštite od mogućih posljedica koje mogu nastati izlijevanjem vodotoka iz svojih korita. Ovo se naročito odnosi na sve one koji svoje objekte i imovinu imaju u neposrednoj blizini riječnih ili korita bujičnih potoka. Neophodno je da svoju imovinu (hranu, uređaje, živu stoku i sl.) sklone na sigurna mjesta. Ekipe civilne zaštite, zajedno s pripadnicima Profesionalne vatrogasne brigade, su na terenu i djelovat će u skladu sa situacijom i potrebama" - navodi se u saopćenju, prenosi Avaz.ba.

Istovremeno, rijeke Jala se izlila kod Tehnološkog fakulteta i Studentskog centra u Tuzli, a došlo je do plavljenja nekoliko stambenih objekata.

Na mjesto događaja stigli su i službenici MUP-a TK dok su ekipe civilne zaštite, zajedno sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla od juros na terenu i prate stanje te će kako je saopćeno djelovati u skladu sa situacijom i potrebama.

Iz FHMZ su javili da je zbog vode na kolovozu obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-4 Doboj- Tuzla u mjestu Gračanica (Donja Orahovica).

Izvor: