Iznaći rješenja za imovinu Katoličke crkve

dsfsdf
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić s ministrima finansija i kulture i sporta Jasminom Halebićem i Kenanom Alikadićem održao je sastanak s kardinalom Vrhbosanske nadbiskupije Vinkom Puljićem.

Kardinal Puljić informisao je članove Vlade o održanim sastancima sa predsjedavajućim Vijeća ministara i federalnim premijerom u vezi sa funkcioniranjem Katoličke crkve i njenih institucija u vrijeme tekuće krize izazvane pandemijom korona virusa.

Neovisno od toga, kardinal se interesovao o korištenju prostora u gradskom sjedištu oko Katedrale. Također je bilo govora o pitanjima imovine Katoličke crkve i funkcioniranja Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

"Premijer sa saradnicima je obavijestio kardinala o planovima ove vlade, uslovima u kojima funkcionira, te pripremama za usvajanje rebalansa Budžeta, kao i drugim pitanjima. Ovom prilikom, premijer Nenadić je predložio održavanje zajedničkih sastanaka sa općinskim načelnicima, a u vezi sa navedenim pitanjima koja su u njihovoj nadležnosti, te iznalaženja rješenja za imovinu Katoličke crkve, kao i funkcioniranja Katoličkog bogoslovnog fakulteta", saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Premijer i ministri iskazali su, kao domaćini, poštovanje kardinalu i njegovim saradnicima i svim pripadnicima Katoličke crkve u Kantonu Sarajevo, te su najavili nastavak dosadašnje dobre saradnje.

Sastanku su prisustvovali i generalni vikar nadbiskupije monsinjor Srđan Ćosić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra mladih Ivan Pavao II velečasni Šimo Maršić i tajnik don Štefan Marković.