Izrael usred noći bombardirao Siriju

Izrael je izveo zračne napade noću u Siriji na vojni položaj u Misyafu u središnjoj pokrajini Hama i ranio tri "borca", objavila je službena sirijska agencija Sana u subotu.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) izvijestio je da "ima mrtvih među iranskim borcima", ali nije mogao navesti njihov broj.

"Oko 2.30 u subotu ...  izralesko zrakoplovstvo izvelo je zračni napad na jedan od naših vojnih položaja u gradu Misyafu", objavio je vojni izvor na koji se poziva Sana.

"Naša protuzračna obrana presrela je neke od tih neprijateljskih projektila", naveo je izvor i dodao da su "tri borca ranjena i uništene su zgrade".

17 ranjenih boraca

SOHR je izvijestio da je "17 ranjenih boraca režima i snaga lojalnih režimu" u napadima na vojne položaje u Misyafu i okolnim selima te na centar za projektile srednjeg dometa gdje se nalaze iranski borci.. 

Damask je i ranije u više navrata optužio Izrael da je bombardirao iranske mete i položaje libanonskog šijitskog pokreta Hezbollah u tom području, prenosi Index.hr.

Od početka rata u Siriji 2011. Izrael je izveo brojne napade uglavnom na položaje sirijske vojske te iranskih i Hezbollahovih boraca na sirijskom teritoriju. 

Krajem ožujka Damask je naveo da je Izrael tukao položaje blizu Alepa i bombardirao skladišta streljiva kojima se služe iranski borci.

U siječnju je Izrael napao iranske položaje u Siriji pošto je presreo raketu ispaljenu iz te zemlje. Prema SOHR-u u tim je napadima ubijena 21 osoba, uglavnom Iranci. 

Izrael je uvijek tvrdio da će nastaviti gađati položaje koje u Siriji drže iranski te borci Hezbollaha. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponavlja da neće dopustiti Iranu, velikom neprijatelju Izraela, da se služi Sirijom kao mostom za širenje svoje vojne moći.