Izuzeta dokumentacija iz zdravstvenih ustanova u Mostaru i Tuzli

bolnica
Tužilački tim Tužilaštva Bosne i Hercegovine i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izvršili su pregled i izuzimanje dokumentacije u vezi sa javnim nabavkama tokom pandemije koronavirusa iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, Kantonalne bolnice u Mostaru i Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

 

Dokumentacija iz ovih zdravstvenih ustanova izuzeta je tokom protekla dva dana u okviru predmeta “Respiratori” radi utvrđivanja utroška sredstava od početka pandemije. 

Informaciju o izuzimanju dokumentacije potvrdio nam je doktor Zlatko Guzin, direktor Kantonalne bolnice "Dr Safet Mujić".

- Tokom jučerašnjeg dana iz ove zdravstvene ustanove izuzeta je dokumentacija koja se odnosila na javne nabavke tokom pandemije koronavirusa. Naime, kao i svi klinički centri u Federaciji i ova je bolnica participitrala za pomoć Federalnog štaba civine zaštite. Sve što je traženo mi smo ustupili - rekao nam je doktor Guzin.

Ista nam je informacija potvrđena iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

- Tačno je, predali smo svu dokumentaciju Tužilaštvu BiH vezanu za javne nabavke - kazala nam je Adrijana Pandža, portparol SKB Mostar.

Izvor: