Izuzeto na desetine snimaka bijega četvorice razbojnika

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i dalje tragaju za napadačima koji su u četvrtak, 6. septembra otvorili vatru prema policijskom automobilu i teško ranili policajca Đenana Hubanu (25).

Pucnjava se dogodila u južnom dijelu Mostara kada je policijska patrola u kojoj je bio mladi Hubana stigla na intervenciju. Građani su prijavili da se u Dolini Sunca nalazi više sumnjivih osoba koje pokušavaju ukrasti savremenu mašinu za miješanje betona koja košta 30.000 KM.

U namjeri da spriječe njihov bijeg, budući da su četvorica maskiranih razbojnika u trenutku njihovog dolaska ulazila u Audi, policajci su svojim vozilom prepriječili put, nakon čega su oni zapucali prema njima. Jedan metak je pogodio u motor policijskog automobila, a drugi u policajca Hubanu, koji je sjedio na zadnjem sjedištu.

Potraga u koju su se odmah uključile brojne policijske kontrole nije dala rezultate, a prethodnih dana policiji je, kako saznajemo, dostavljeno na desetine snimaka videonadzora sa šireg područja Mostara.

Na pojedinim snimcima zabilježeno je kretanje Audija koji je, saznajemo, stravičnom brzinom jurio kroz južna mostarska prigradska naselja, ali gdje su, u konačnici, razbojnici pobjegli za sada je nepoznato.

Saznajemo također da su proteklih dana vršeni pretresi nekih objekata, garaža i radionica za opravku automobila.