Izvještaji Rošićeve vlade nisu dobili potrebnu većinu: Od 30 za izvještaje glasalo 12 zastupnika

Na jučer održanoj 44 redovnoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona, finansijski izvještaj Rošićeve manjinske Vlade nije dobio potrebnu većinu glasova. 

Radi se o Izvještaju o izvršenju budžeta Unsko-sanskog kantona za  2017. godinu i konsolidaciji godišnjeg obračuna budžeta USK-a za isti period.

Kako doznajemo, premijer Rošić je iznenađen i uznemiren činjenicom da je samo 12 od ukupno 30 zastupnika glasalo za "njegove" izvještaje.

Važno je još jednom istaknuti da je prije nekoliko dana Zlatka Šepić, ministrica finansija u Vladi USK, potvrdila činjenicu da je Rošićeva Vlada u 2017. godini, ostvarila deficit od 9.6 miliona maraka.

Zašto je ovo važno. Iz prostog razloga što se sam premijer Rošić često hvalio kako se finansijsko stanje stabiliziram te da je Vlada imala čak i suficit.

Ovim su ogoljene njegove laži i obmane kojima je pokušavao javnost uvjeriti da je u Krajini sve pod kontrolom i da cvjetaju ruže.

Osim ovog deficita od 9.6 miliona maraka, Rošićevu Vladu pritišću nagomilane kratkoročne obaveze u iznosu od 73 miliona maraka i dugoročne od 65 miliona maraka.

Na kraju možemo kazati "Neka vam je (SDA) Bog na pomoći u ovogodišnjim izborima. Ali po svemu sudeći, da ste zbog velikih grijeha kao što su: laž, obmana, prevara, nepotizam i korupcija, izgubili i tu vrstu pomoći!