Jaka tuča poharala Slavoniju, razbijeni su auti i prozori: 'Bilo je strašno, brzo samo se sakrili'

-

Strašno nešto, led veličine šake padao je po krovovima, autima... Ma to je bilo pet minuta, ali pet opasnih minuta. Skrio sam se s djecom ispod obližnje nadstrešnice i čekali smo da prođe, kaže čitatelj

 

Jako nevrijeme u Slavoniji, posebice u Retkovcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, poharalo je sve pod sobom u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Mještani su u šoku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Retkovcima 

 

Video: 24sata Video

- Ma strašno nešto. Krenulo je kao grmljavinsko nevrijeme, a onda tolika tuča koja nije prestajala. Vikao sam samo da se sklonimo, nisam ni auto stigao pokriti. Krov automobila je natučen, ali srećom, nije ništa gore. Bitna je glava na ramenima - kaže nam svjedok nesreće. 

Jako nevrijeme pogodilo je i Cernu.

- Strašno nešto, led veličine šake padao je po krovovima, autima... Ma to je bilo pet minuta, ali pet opasnih minuta. Skrio sam se s djecom ispod obližnje nadstrešnice i čekali smo da prođe. Dobro da nije bilo opasnije - kaže čitatelj. 

DHMZ ranije je najavio kako će snažno vrijeme doći u Hrvatsku, a prva pogođena bila je cijela Slavonija. 

- Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća kod Osijeka - izvijestilo je jutros Ravnateljstvo Civilne zaštite koje je dodalo kako je u Osječkoj županiji samo do 11 ujutro bilo 189 dojava vezanih uz posljedice nevremena. 

Nevrijeme se nastavilo i u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj je jutros nestalo i struje. Dežurne službe na terenu su problem uspjele riješiti, no jaka tuča popodne donijela je još šteta.