Jako tužne slike bez ljudi na graničnom prelazu Maljevac (FOTO)

maljevac
Već duže vrijeme traje borba našeg naroda da se omogući lakši i brži prelazak preko graničnih prelaza, posebno GP Maljevac, gdje se gužve i zastoji zadnjih mjeseci često bili i po više sahata, a jedan od načina rješavanja je bio i otvaranje nekih malograničnih prelaza za putnički saobraćaj i proširenje kapaciteta na postojećim prelazima u ljudstvu i broju čitača za dokumenta, na čemu je aktivno u Parlamentu BiH radio naš krajiški zastupnik Senad Šepić i zahvaljujući kome je i pušten u funkciju malogranični prelaz Hadžin Potok, nakon čega su se gužve i zastoji u Maljevcu značajno smanjili.

 

Posebno je slučaj s velikim gužvama i zastojima bio petkom - ulazak u državu ili nedjeljom izlazak iz BiH, kad veliki broj naših državljana ide u zemlje EU ‘trbuhom za kruhom’, kako je običaj reći.

Međutim, nova kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa je potpuno obustavila prelazak granice i ovako, sablasno, izgleda GP Mlajevac.

Slike su napravljene u nedjelju, podne, a sjećate se ranijih izvještaja, sa ovoga GP nedjeljom, o čemu je često izvještavao i naš portal?

Sve je jasno i kad vidimo ove slike, poželimo one gužve, zastoja i dugih kolona. Vjerujemo da će ova kriza ubrzo proći i da ćemo se svi zajedno vratiti u redovne tokove i život.