Januarski ribolov: Takmičenje u drugom planu, human gest za unesrećene u Glini

Nj

USR „Štuka“ iz Velike Kladuše ograniziralo je januarsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. Unatoč veoma hladnom i kišovitom vremenu na rijeci Grabarskoj okupilo se 16 članova  USR “Štuka” Velika Kladuša , kako bi svojim dolaskom dali skromni doprinos unesrećenim prijateljima u Glini.
 

Rezultat takmičenja  bio je u drugom planu,iako su vrsni ribolovci dali sve od sebe da ulov bude što bolji. Prvo mjesto osvojio je Ramo Omeragić, drugi je bio Jasim Ćirkin, a treći Sandin Bajrić. Titulu „naj ulov“ ponio je Izet Velagić. Kako su istaknuli iz Udruženja, cilj okupljanja je bio da daju svoju podršku prijateljima u Glini, a sva donirana sredstva uručiće sportskom prijatelju Branimiru Jurinecu, predsjedniku ŠRU „Glina“, koji će uručiti ova sredstva onima kojima je to najpotrebnije.

Pored takmičara, i drugi članovi Udruženja uključili su se u ovu akciju kako bi od srca dali svoj skromni doprinos . Također zahvalili su se i  prijatelju iz Slovenije, Martinu Smoli , koji je zajedno sa svojom kćerkom donirao 90 eura pomoći zajedničkim prijateljima u Glini. S današnjom kotizacijom prikupljeno je ukupno 410 eura, a nadaju se da to neće biti sve, jer su se već određene osobe javile da će naknadno dostaviti svoju donaciju.

S obzirom da su granice zatvorene i fizički nisu u stanju pomoći iz Udruženja su ipak poručili da stoje na raspolaganju u bilo kojem vidu pomoći.

Image
Nj