Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata na području grada Cazina

Javni poziv
Udruženje građana „Nešto Više“ u okviru projekta „“Podrška izradi Gender akcijskih planova (GAPova) u šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ koji podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, raspisuje Javni poziv za organizacije civilnog društva!

S obzirom da Grad Cazin učestvuje u ovom projektu na Javni poziv mogu se javiti i organizacije civilnog društva koje će projektne aktivnosti implementirati na području Grada Cazina, odnosno korisnici/e projekta moraju biti stanovnici Grada Cazina.

Podnosioci projektnih prijedloga trebaju predložiti projekte koji doprinose unapređenju ekonomskog položaja žena odnosno ravnopravnosti (s)polova u lokalnoj zajednicu i koji su u skladu sa Gender akcijskim planom Bosne i Hercegovine i drugim pozitivnim praksama. Iznos sredstava koja se traže u projektnom prijedlogu ne može biti manji od 5.000 KM niti veći od 10.000 KM, ne uključujući doprinos Aplikanta. Maksimalan iznos budžeta može da bude 11.000 KM (10.000 KM sredstava od UG “Nešto Više” + 1.000 KM učešća Aplikanta).

Detaljnije informacije o Javnom pozivu možete pronaći na LINKU.