Je li vrijeme da Mihaljevac dobije ‘radar’ i dodatnu kontrolu u saobraćaju?

asd
Putni pravac iz Cazina prema Bihaću, na izlazu iz Kličića prema Ostrošcu i poznati pravac na Mihaljevcu je mjesto koje se nažalost često spominje po saobraćajnim nesrećama, od kojih veliki broj njih završi i sa smrtnim ishodom. Kao što je to bio slučaj i danas, kada je život izgubio naš sugrađanin Mirsad Dolić.

Ovaj ravni pravac je mjesto gdje vozači često ‘stisnu gas’, a prema dosadašnjim izvještajima i nadležnih institucija to je mjesto najčešćih saobraćajnih nesreća na ovom putnom pravcu.

Da li je konačno došlo vrijeme za akciju i djelovanje, u kojem bi institucije morale poduzeti korake i dodatno učiniti ovo mjesto sigurnijim za vozače, postavljanjem dodatne signalizacije, radara, stalnih policijskih kontrola ili na neki drugi način da se reaguje? 

Odgovorne vlasti bi morale ovo shvatiti ozbiljno i uključiti se da nađu rješenje. Naš portal će aktivno pratiti ova nastojanja i dalje i tražiti reakciju nadležnih koji moraju u ovakvim situacijama pokazati vođstvo i donijeti mjere koje su dobre za ljude i koje će smanjiti broj nesreća, stradalih i poginulih na našim cestama. 


Foto: Arhiv Cazin.net