Jedinstven krajiški stav po pitanju migrantske krize

Jedinstven krajiški stav
Na Gradskom trgu u Bihaću sinoć je održan protest kojim su građani iz svih gradova USK jasno i odlučno iskazali svoj stav po pitanju migrantske krize, kao i istrajnost u namjeri da se izvrši prtisak na sve nivoe vlasti kako bi se ovo pitanje konkretno i trajno rješilo.

 

Međutim, postavlja se pitanje da li isti stav sa građanima dijeli i politička elita birana od tih istih građana kako bi branila i predstavljala njihove interese.

Ovo pitanje se nameće samo po sebi, jer svi koji su sinoć bili prisutni na protestima, mogli su vidjeti da, osim predsjednika Nezavisnog bloka gosp. Senada Šepića koji dijeli stav i daje maksimalnu podršku građanima USK, drugih predstavnika državne vlasti nije ni bilo iako se ovo pitanje može rješiti samo i isključivo na državnom nivou.

Obzirom da do sad održani protesti nisu dali konkretne rezultate, isto se može očekivati i sada, u uvjetima kada se stavovi lokalne zajednice odnose na državni nivo vlasti i njene institucije koje se u osnovi diferenciraju na tri različita stajališta u pogledu rješavanja navedene problematike čijih razmjera još uvijek nismo u potpunosti svjesni.