Jedna prepreka manje: Hrvatske će prihvaćati sve austrijske testove

hrvatska

 

Protekli su vikend vladale velike gužve na hrvatskim granicama, a među najbrojnijim stranim gostima bili su poslovično i Austrijanci. Austrijanci najčešće biraju Istru, koja je u prvom pravom turističkom vikendu bila i najposjećenija. Put Hrvatske krenuli su brojni turisti, ali i vlasnici nekretnina koji su protekli vikend iskoristili za posjet Hrvatskoj. Gužve na granicama bile su očekivane, ali nekim građanima Austrije probleme su stvarali i testovi na koronavirus.

Kako piše austrijski list Kurier, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije upozorilo je da hrvatske vlasti ne prihvaćaju besplatne antigenske testove austrijske inicijative za testiranjem “Österreich-testet” jer proizvođač testa nije naveden na potvrdi. Neki austrijski građani su zbog toga imali određene probleme pri ulasku u Hrvatsku. No, čini se da je brzom reakcijom Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu pronađeno i brzo rješenje.

Austrijski dnevni list iz svojih izvora pri Ministarstvu zdravstva saznaje kako je rješenje nađeno u kratkom roku te da građani Austrije u Hrvatsku mogu putovati i s testovima iz inicijative “Österreich-testet”.

“Danas smo iz Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu saznali da će Hrvatska prihvatiti testove iz inicijative za testiranjem Österreich-testet. Granični policajci su sada upoznati s tim konceptom testiranja i testova”, rekao je glasnogovornik ministarstva za Kurier.