Jedna saobraćajka- u Covid ambulantu se javilo 7 pacijenata u Velikoj Kladuši

asd
Jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica desila se u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema zavedenih u biltenu Policijske stanice.

Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Sadiković.

Isporuka električne energije na području velikokladuške općine je uredna.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ ovog jutra saznajemo da je snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom stabilno.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 68 pacijenata. Dežurni doktori Amra Zulić i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su pet pacijenata.

U COVID ambulantu javilo se sedam pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 18. august:

Zbog lokalnih padavina iz BIHAMK –a upozoravaju na mjestimično mokar i klizav kolovoz, kao i na moguće odrone. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Prije polaska na putovanje savjetuju provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijedak lokalni pljusak je moguć u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje sa zapada prema istoku zemlje. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 32°C.

Postepeni prolazak fronte uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje. Ipak, uz više svježine biće ugodnije u odnosu na protekli period obzirom da će temperature biti umjerenije. Povećana naoblaka, uz mjestimične slabe padavine, ponajviše će djelovati na lošije raspoloženje. Moguće su poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata.