Jedno krivično djelo evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša

a

Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce“ – rekao nam je dežurni Dizdarević.

Jedno krivično djelo evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Nema prijavljenih narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

 Hitnoj službi za pomoć se javilo 45 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Aida Dedić.

Isporuka električne energije je uredna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Za danas je najavljeno:

 Udruženje „Most za bolje sutra“ danas organizira 6. izdanje projekta „Živa biblioteka“ koji će biti održan u Velikoj Kladuši u prostorijama Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, Joše – u prizemlju zgrade, u periodu od 11:00 do 15:00h. Projekat „Živa biblioteka“ kojeg provodi ovo Udruženje, ima za cilj razbijanje stereotipa, predrasuda i stigmi u društvu, a pomaže i razvoju empatije i razumijevanja naspram drugog i drugačijeg.

 Utakmicama u grupi „D“ danas od 18:00h nastavlja se Novogodišnji turnir „Velika Kladuša 2022“. U dosadašnjem dijelu završeno je takmičenje u grupama „A“ i „C“ iz kojih su plasmane u četvrfinale turnira osigurale ekipe „Caffe bar Leo“ Slunj, „D-Mont“ Karlovac, „NK Mladost“ i „AC Transport“ i prijatelji. U današnjim utakmicama grupe „D“ sastaju se:

18:00h ALL STAR – SRC Šumatac/T-Geodet

18:30h Foto Hadžić – Ekipa sa termina

19:10h  SRC Šumatac/T-Geodet – Ekipa sa termina

19:40h ALL STAR – Foto Hadžić

20:20h Foto Hadžić – SRC Šumatac/T-Geodet

20:50h ALL STAR – Ekipa sa termina

Nagradni fond turnira je 6.500KM. Organizator turnira je JKUP „Komunalije“. Generalni pokrovitelj je Općina Velika Kladuša. Sponzori su velikokladuška  javna preduzeća „VIK“ i „Veterinarska stanica“, dok je medijski pokrovitelj Radio Velika Kladuša.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

  U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Na području Rostova (Novi Travnik-Bugojno) zbog većeg odrona zauzeta je jedna traka u dužini od 20 metara.

Zbog izlijevanja rijeke Zalomke obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje-Gacko, kod mjesta Herceglija.

Na pojedinim dionicama upozoravamo na veće količine vode na kolovozu. Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je mjestimično smanjena na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ormanica-Gradačac, Simin Han-Kalesija i Šićki Brod-Živinice-Kladanj. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. U ovim trenucima nema gužve ni na graničnom prelazu Velika Kladuša.

  Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Poslije podne i tokom noći padavina uglavnom na podučju Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Temperatura zraka u Bosni od 2 do 8, a u Hercegovini od 10 do 16 °C.

 Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Tmurno vrijeme, praćeno kišom, sunježicom i snijegom, kod osjetljivih osoba može uzrokovati izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Opća slika će, usljed izraženije nestabilnosti, biti lošija na sjeverozapadu Bosne. Sa noćnim satima u cijeloj zemlji malo ugodnije, uz djelimičnu stabilizaciju.