Jedno krivično djelo i tri narušavanja javnog reda i mira

.

–  Kako ovog jutra informišu u Poslovnici Elektrodistribucije bez struje su naselja Tunjevac i Čaglica, te jedna dio Crvarevca. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji kvara.

– Službenici kladuške Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo, tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno.

Timovi Hitne službe kladuškog Doma zdravlja u protekla 24h pružili su zdravstvenu pomoć za 35 pacijenata. Dežurni doktori Abdulah Fazlić i Ahmed Riyad Dash na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Grahović.

Danas se igraju prve utakmice Malonogometne lige radnika. Liga je raspoređena u dvije grupe po četiri ekipe. Turnir u 17h otvara utakmica između Amel Šeha (koji brani titulu) i Midž-Hita. Ovo su i ostali parovi:

  • Airvent – Limotehna 17:30h
  • Midž-Hit – Limotehna 18:00h
  • Amel Šeh – Airvent 18:30h
  • Airvent – Midž-Hit 19:00h
  • Limotehna – Amel Šeh 19:30h

Utakmice se igraju u Gradskoj sportskoj dvorani.

– Za Svjetski dan romskog jezika je proglašen 5. novembar. Prvi put je obilježen 2009. godine u Zagrebu na inicijativu Udruženja za promicanje obrazovanja Roma u RH ˝Kali Sara˝, a u BIH ovaj datum je prvi put obilježen 2014. godine u Vitezu.

Danas pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavine i razvedravanje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u ostatku zemlje. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar slabi. Dnevna temperatura od 15 do 21, na sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

Biometeorološke prilike ponovo će se pogoršati. Usljed jačanja južnog strujanja i nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su tegobe poput reumatskih bolova, razdražljivosti, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opća slika će, većim dijelom dana, biti lošija u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Stanje na putevima

Zbog kiše i jakog vjetra molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Uslijed vjetra, na mnogim dionicama moguć je nailazak na polomljeno granje ili oborena stabla, a učestali su i odroni kamenja na kolovoz. Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačan je promt putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.