Cazin: Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći, mirna noć za vatrogasce

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 111,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju. Na lokalnom putu u Nadarevićima došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo 1 m/v, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede (LTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin dana 12.03.2019. godine prema slijedećem rasporedu:

11:00-17:00 sati TP OSTROŽAC-CENTAR - NN-IZLAZ 2 PREMA PROŠIĆIMA.

Iz BIHAMK-a javljaju da jak vjetar mjestimično formira snježne nanose u jugozapadnim krajevima, zbog čega se usporeno saobraća na dionicama: Livno-Kupres, Glamoč-Mliništa, Bosansko Grahovo-Strmica i Livno-Drvar.

Na putnom pravcu Livno-Šuica obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega mjestimično ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Turbe-Banja Luka i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, kao i na regionalnom putu R-469 Banovići-Zavidovići u mjestu Željava.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.