Cazin: Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći, manji požar u Polju

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata zabilježila dvije intervencije.

Do remećenja javnog reda i mira došlo je u naselju Klen drskim ponašanjem i izazivanjem osjećaja ugroženosti drugog lica.

Na magistralnom putu u naselju Ćoralići došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 3 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede (LTP).

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u Polju-Redžići oko 12:20 sati, gdje je došlo do požara na manjoj količini baliranog sijena. Povratak u jedinicu u 12:55 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

Dana 12.10.2018. godine

10:00-13:00 Gnjilavac, Trg branilaca BiH, Šepići, Donja Koprivna, Duratovići, Fejzagići, Gornja Koprivna, Kržalići, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Pivnice, Ponjevići, Suljići, Toromani.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu koja smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetuje se sporija i opreznija vožnja.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja izdvaja se magistralni put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovoj dionici saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima  ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.