Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Ulici Hamdije Pozderca

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 77,00 cm.

Policijska stanica Cazin nije zabilježila slučajeve krivičnih djela, dok je javni red i mir remećen jednom. Naime, obavljanje djelatnosti van radnog vremena zabilježeno je u Ulici žrtava Domovinskog rata.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici Hamdije Pozderca došlo je do sudara između 2 m/v, prilikom čega je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. 

Cazinski vatrogasci imali su protekla 24 sata dvije intervencije:

16:17-18:13 Tromeđa, gašenje požara štale;

16:43-18:27 Pivnice, gašenje požara štale.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 57 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.