Cazin: Jedno lice teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći; JRIM remećen dva puta

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 20 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije.

Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen dva puta, prvi put u Tršcu, gdje je došlo do "drskog ponašanja" , "stvaranja osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo", kao i "nepostupanja po naredbi OSL-a". Drugo remećenje JRIM-a evidentirano je u Slatini, a riječ je o "drskom i naročito drskom ponašanju" te "fizičkom napadu".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, naselje Ćuprija, došlo je do sudara između 2 m/v, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Jedno lice teže je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na M4,2 u naselju Mihaljevac, a u kojoj je učestvovalo 1 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

Na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, u toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice i od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na regionalnom putu R-467 Zavidovići- Ribnica u naselju Stavići, danas od 10 do 12 sati najavljena je obustava saobraćaja, zbog sanacionih radova.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.