Jedno lice zadobilo je teže povrede u jednoj od dvije saobraćajne nezgode na području Krajine

.
35 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja

 

35 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Jedan pacijent upućen je na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni doktori bili su Abdulah Fazlić i Ahmed Ryad Dash.

Jedno lice zadobilo je teže povrede u jednoj od dvije saobraćajne nezgode koje su se deile na području općine Velika Kladuša u protekla 24h. Narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nije bilo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Danas je pred nama završnica “Kladuških dana poljoprivrede 2023“. U 09.00h u MZ Vrnograč, Poljice, najavljen je izložbeni sajam stoke i uručenje nagrada najuspješnijim poljoprivrednim proizvođačima. Od 15.00h, na platou kod Gradske sportske dvorane, kestenijada, komušači i muzičko-zabavni program. Pridružite nam se – pozivaju iz Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava po 20. put.

Udruženje Lovačka organizacija „Srndać Velika Kladuša“ danas u 15:00h u svečanom salonu Lovačkog doma u Polju u vlasništvu ULO „Srndać“ – Velika Kladuša“ održaće svečanost povodom početka sezone lova sa lovačkim psima na području općine Velika Kladuša. Na svečanosti u 17:00 sati će biti dodijeljena priznanja najboljim lovcima za 2023. godinu. Za sve lovce i goste obezbijeđen je lovački ručak.

Pred nama su i dva sportska događaja:

Prvi počinje u 15:30h u Vrnograču, a u pitanju je derbi 4. kola Kantonalne lige USK-a, naime, na stadionu „Omer Hrnčić-Hrnjo“ NK „Mladost“ Vrnograč odmjeriće snage protiv NK „Ključ“ iz Ključa. Navijači, dođite i budite naš dvanaesti igrač, poručuje Uprava i igrači NK Mladost.

 U 16.00h u Velikoj Kladuši počinje 14. Međunarodna atletska utrka „Velika Kladuša 2023“. Ovaj, jedan od značajnijih atletskih sportskih događaja kako u našoj općini, tako i u kantonu i državi,  organizira Atletski klub „Krajišnik“ Velika Kladuša. Utrka će biti održana ulicama Velike Kladuše sa startom u 16:00h i ciljem u centru grada. Kao i ranijih godina učešće će uzeti domaći i atletičari iz zemalja regiona i svijeta, a prethodiće joj pretprogramom u kojem će, između ostalog, biti održana utrka za najmlađe.

Zbog utrke blokada saobraćaja od 14 do 18h

Zbog održavanja 14. Međunarodne atletske utrke „Velika Kladuša 2023“ magistralni put M-4.2, tačnije dio koji prolazi kroz grad, biće blokiran za saobraćaj od 14:00h do 18:00h.

Slijede i ostale informacije o stanju na bh. cestama:

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Završeni su radovi na asfaltiranju na kružnom toku na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće i upostavljeno je saobraćanje. I dalje se izvode radovi na uređenju, ali neće uticati bitnije na odvijanje saobraćaja.

Danas i sutra od 09 do 12 sati zbog kretanja učesnika manifestacije „Ski roller cup 2023“na dijelu saobraćajnice koja vodi prema naselju Dejčići mogu se očekivati obustave saobraćaja za vrijeme prolaska učesnika manifestacije.

Iako je pristigla jesen, radovi su i dalje aktuelni na brojnim dionicama. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros ima čekanja na ulazu u BiH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas pretežno sunčano veći dio dana. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje povećanje oblačnosti u Bosni što tokom noći na nedjelju lokalno može usloviti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene djelimično će se umanjiti. U Bosni je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, prikladno za boravak na otvorenom, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti.