Jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

.
Servisne infromacije za protekla 24 sata.

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala intervencija.

– Elektronapajanje je uredno, saznali smo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je stabilna.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, informišu iz JKUP „Komunalije“.

– 62 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurne doktorice Samra Alibegić i Aida Dedić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

– Kolovoz je zbog povremene kiše mokar ili vlažan, a povećana je i opasnost od odrona, tako da savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u većem dijelu zemlje oblačno, djelomično vedro na jugu. Širom zemlje povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Grmljavina je moguća u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Usljed nižih temperatura i ugodnijih prijepodnevnih sati, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Osjećaju ugodnijeg vremena doprinijeti će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni lokalni pljuskovi.