Jedno narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.

U protekla 24h na području općine Velika Kladuša policijski službenici evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Sa simptomima koji upućuju na koronavirus u Covid ambulantu se javilo 47 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se obratila 43 pacijenta, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili dr. Kasim Selman i dr. Ševal Mešanović.

Vodosnabdijevanje je uredno, a iz JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Velika Kladuša savjetuje svojim korisnicima da za vrijeme niskih temperatura zaštite vodovodne instalacije. U slučaju kvara na vodovodnoj mreži ili vodomjeru, potrošači mogu prijaviti kvar Službi za kvarove na broj 066-410-087 i poslije radnog vremena dežurnom u telemetrijskom centru u Trnovima na broj 066-004-493.

Elektronapajanje je stabilno, saznajemo u Poslovnici Elektrodistribucije Velika Kladuša.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije intervenisala u izvještajnom periodu.

 BIHAMK

Na putevima u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda, a zbog niske temperature poledice ima i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Sniježnih nanosa ima mjestimično na putevima:, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za šlepere i teretna vozila sa prikolicom. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac nema čekanja.

VRIJEME

Danas u većem dijelu Hercegovine sunčano. U Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno prije podne sa slabim snijegom. Postepeno razvedravanje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Opšta slika je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilnije, ali i dalje hladno vrijeme, izraženije tokom jutra, kod osjetljivih ljudi će uzrokovati jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito osobe sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Neophodno je djelimično reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji, uz razvedravanje. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, prohladno i uz buru koja će povremeno remetiti opštu sliku.