Jelena Đoković otkrila kako se riješila celulita i viška kilograma: Ključne su tri navike

jelena đoković
Ona je nedavno objavila svoju sliku od prije 12 godina i gotovo da se nije promijenila od tada

 

Dobro je poznato da je Jelena Đoković zagovornica zdravog načina života, a na svom sajtu otkriva neke tajne svoje vitke linije.

 

 

Ona je nedavno objavila svoju sliku od prije 12 godina i gotovo da se nije promijenila od tada! Trudi se da što kvalitetnije jede, kao i da redovno trenira, a uvijek ističe da joj je, prije svega, zdravlje na prvom mjestu!

Nevjerovatna mladolikost

Rezultat dobrih navika je njena nevjerovatna mladolikost, ali i savršena linija i posle dvije trudnoće.

Na njenom sajtu, u tekstu „Kako sam otkrila šta je dobro za moje zdravlje“ objasnila je kako je prešla na

- U određenim fazama u životu bilo mi je važnije da hranim svoj mozak znanjem, prije nego tijelo energijom. Jela sam pizze, tjesteninu, hamburgere i sendviče, kao i slatkiše. Bez salate, ali s puno voća. Sjećam se da sam mislila da su salate za ljude koji žele da smršave, a pošto sam bila mršava, uvijek sam smatrala da mi je potrebna „teža“ hrana da bih se opskrbila energijom. Smiješno je to što sam hranu dijelila u dvije grupe: onu koja stvara celulit i onu koja ga ne stvara – sjeća se Jelena

Nisam imala mnogo poroka 

Sada shvata da su je brinuli jedino celulit i kilaža.

– Dobra stvar je što nisam imala mnogo poroka kada sam već odlučila da se pozabavim zdravom ishranom. Kafu sam probala kad sam bila mlađa, ali mi se nije dopala. Ustvari, povraćala sam cijelu noć nakon što sam je probala. Isto je bilo i s cigaretom. Kad sam probala alkohol, povraćala sam 3 dana i izgubila 4 kilograma zbog toga – otkriva.

Jelena je shvatila da joj tijelo šalje poruku svaki put kada ne radi ono što je dobro za organizam, a potom otkrila 3 stvari koje su osnova njenog zdravlja.

– Osnova mog zdravlja su dobra ishrana, redovna vježba i dobar san. Kada preskočim svoju rutinu, na tijelu se to odmah osjeti. Tad počinjem da se osjećam umorno, sporo, naduto i uznemireno. Ali sada znam šta mi je, jer napokon moje tijelo i ja govorimo istim jezikom – napisala je.

U jednom momentu je bila opsjednuta time šta jede.

– Shvatila sam da je energija koju trošim zapravo energija koju ubacujem u sebe. Tad sam postala opsjednuta onim što jedem. To je isto bila faza. Ne bismo trebali da budemo opsjednuti bilo čime, ali pretpostavljam da svako mora da prođe tu fazu kako bismo našli ravnotežu – naglašava Jelena.

Ističe da, kada ima manjak vremena, preskoči trening, što je, priznaje, njena slabost.

A za sve ima važnu poruku:

– Ako je nešto dobro za mene, ne znači da je dobro i za vas. Svako do nas treba da sluša svoje tijelo i da djeluje u skladu s tim - završila je Jelena svoju priču.