Jelena Trivić ponovo oštro kritikovala vlast u RS: Jedinstva nema sa onima koji kradu od države i naroda

asd
Srpski narod je poznat po tome da se njegova slavna historija najviše vezuje za ratove, a neslavna historija za periode mira, u kome i mi danas, hvala bogu, živimo

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, Jelena Trivić, izjavila je da Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma u Srpskoj nije isti kao u Srbiji, budući da mora da bude usklađen sa različitim ustavnim odredbama.

Takođe, prema njenim riječima, zakonu nedostaje konkretizacija. Kod definisanja organa i organizacija nije navedeno na šta se misli. Drugo, ne znam zašto je u naslovu navedeno ćirilično pismo, a u našem Ustavu stoji ćirilica? Lično koristim ćirilicu u svakodnevnoj upotrebi, to podrazumijeva i društvene mreže rekla je Trivićeva na posebnoj sjednici NSRS.

Ona je potom poručila da svečanost ovog datuma nije razlog da ne kažemo „tragičnost trenutka da nam se danas u patriotizam i srpsko jedinstvo kunu oni koji imaju najmanje pravo da to rade“.

– Srpski narod je poznat po tome da se njegova slavna istorija najviše vezuje za ratove, a neslavna istorija za periode mira, u kome i mi danas, hvala bogu, živimo. Oni koji nas predstavljaju nisu dorasli tom trenutku i onom u šta se kunu. To je tragičnost našeg naroda. Jedinstva nema sa onima koji kradu od države i naroda. Jeste svečan trenutak, ali i momenat da pričamo o svemu. Hoću da ostane zapisano i da sam na ovaj dan rekla da neko krade srpski narod i državu, a da se kune u srpstvo. Kada kažem država, mislim na Srpsku. Nije patriotizam to što razorite zdravstvo i obrazovanje, ni to što manipulišete narodom, masama, što od svega nenormalno napraviote da je normalno – rekla je Trivićeva, koja je pomenula i krađu glasova u Doboju, prenosi Srpskainfo.