Jeziva nesreća: Automobilom ubio dječaka na trotinetu

policija
Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo protiv Đ.S, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. U optužnici se navodi da je okrivljeni automobilom usmrtio dječaka dok je vozio električni trotinet.

 

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Đ.S. dana 31. jula 2022. godine, oko 15.30 , u mjestu Mojanovići, opština Golubovci, na raskrsnici ulica, upravljajući automobilom, nije se pridržavao saobraćajnih propisa na putevima i tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi.

Okrivljeni je bez važeće vozačke dozvole upravljajući putničkim motornim vozilom, dolaskom na označenu raskrsnicu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, tako da vozilom može da upravlja na način kojim ne ugrožava bezbjednost saobraćaja, već se kretao brzinom od od oko 65 km/h umjesto prilagođenom brzinom od 39,64 km/h.

Ulaskom u nepreglednu raskrsnicu u kojoj je postavljeno “saobraćajno ogledalo”, te iako je bio dužan, nije propustio električni trotinet, kojim je upravljao oštećeni B. S, koji je u raskrsnicu nailazio sa njegove desne strane, već je nastavio kretanje.

Uslijed ovakvih propusta je došlo do sudara vozila sa trotinetom i vozačem trotineta, kojom prilikom je oštećeni B. S. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je nastupila smrt.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni u odnosu na osnovno krivično delo postupao sa eventualnim umišljajem, jer je bio svjestan da tako nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost živote ljudi, pa je na to pristao.