Jeziva nesreća: Teretni voz odsjekao nogu migrantu

teretni voz, pruge
Na dijelu pruge od Sombora ka Bogojevu teško je povrijeđen pripadnik grupe migranata, prema nezvaničnim informacijama marokanskog porijekla, koji je najvjerovatnije hodao uz prugu ili po njoj, kada je na njega pod za sada nerazjašnjenim okolnostima naletio teretni voz "Srbija Kargo" i tom prilikom mu odsjekao nogu.

 

Brzom reakcijom somborske Hitne medicinske službe migrant je prebačen u Opštu bolnicu “Dr Radivoj Simonović”, gdje je smjesta podvrgnut operativnim zahvatima. Nastradalom migrantu je teretna kompozicija voza doslovno amputirala desnu nogu u predjelu potkoljenice, pa je nakon hirurško-ortopedskog saniranja brojnih unutrašnjih povreda, prenesen na dalje zbrinjavanje u Klinički centar u Novom Sadu, kako bi bio podvrgnut neurohirurškom zahvatu i zbog ozbiljnih povreda glave.

Ovo je inače u poslednjih godinu dana drugi ozbiljni incident na istom pružnom pravcu u blizini migrantskog Prihvatnog centra u naselju Šikara, pošto je prošle jeseni u sličnoj nesreći smrtno stradao dvadesetogodišnji migrant iz Sirije.

Ovaj incident dogodio se u utorak a već sutradan u prijepodnevnim satima došlo je do incidenta i na pružnom prelazu u selu Kljajićevo, kada je takođe teretni voz naletio na automobil “Fijat 500 L”. Na sreću, ova saobraćajna nesreća je protekla bez po život opasnih ili težih povreda putnika u automobilu, pošto je lakše povrijeđen samo vozač, a sam saobraćaj na ovom saobraćajnom pravcu je bio obustavljen dok je trajao uviđaj koji bi trebao da odgonetne kako je uopšte došlo do nalijetanja voza na automobil na ukrštanju pruge i puta koji vodi od Sombora do Vrbasa, prenosi Dnevnik.

Podsjetimo, od početka radova na pružnom pravcu od Novog Sada do Subotice, železnički saobraćaj je usmjeren daleko više na Sombor. Time su učestali i incidenti na vremešnoj železničkoj mreži koja je postala alternativni pravac prije svega za teretni saobraćaj.