Jezivi detalji ubistva tek rođene bebe u Sarajevu

Amela Džajić (33), majka troje malodobne djece, optužena za ubistvo tek rođene ženske bebe 2. juna ove godine, jučer je pred sudijom Općinskog suda u Sarajevu Tinom Begtaševićem negirala krivicu za čedomorstvo.

Njen predmet bit će proslijeđen drugom sudiji Općinskog suda radi suđenja.

Moguće priznanje

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Džajić, pokušat će u narednom periodu da sklopi sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić porodila se 31. maja u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je rodila živo žensko dijete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. juna u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B.

Novorođenče je, navodi se u optužnici, ugušila jastukom, koji je, zajedno s tijelom, stavila u crnu najlonsku vreću za smeće. Kesu s tijelom bebe stavila je u crveni platneni ceker, koji je bacila u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Džajić ne negira čedomorstvo, ali ne na način kako je to Tužilaštvu prikazao njen bivši partner Z. B., s kojim je živjela u unajmljenom stanu i čije je dijete ubila.  

Boravila na ulici

Slučaj je, inače, rasvijetljen 15. jula, kada je majka uhapšena. Amela Džajić u srijedu je, nakon tri mjeseca provedena u pritvoru tuzlanskog zatvora, puštena na slobodu.

Ona je jučer sudiji Begtaševiću objasnila da je, nakon što je puštena iz pritvora, završila na ulici te da trenutno nema stalnu adresu stanovanja. Njen bivši suprug ne želi više čuti za nju, dok je, s druge strane, njen ljubavnik krunski svjedok Tužilaštva tako da optužena nema gdje otići, jer je u međuvremenu, zbog boravka u pritvoru, ostala i bez posla u jednom sarajevskom hotelu.  

 Djeca s ocem

Troje njene malodobne djece živi s ocem na Ilidži. Optužena je objasnila da joj je u dokumentima još navedena stara adresa na Ilidži, gdje živi njen suprog s djecom, te da on ne želi ni da čuje za nju.