Grabar-Kitarović: "Joj, Mate, jesmo li trebali maknuti Titovu bistu"

Zagrebački list Nacional je u broju od utorka objavio sadržaj nekoliko mailova za koje tvrde da ih je poslala Kolinda Grabar-Kitarović svom tadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

Između ostalog, ona je Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom kojega je zamolila za pomoć na reakcije oko njezine izjave 'Za dom spremni'.

Kako piše Nacional, ona mu se obraćala sa "Zvonkec moj" te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu odbranu.

Dalje, navodi list, Radeljića je pitala: 'Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?', nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka.

Navodno postoji i mail u kojem stoji da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz 'velikosrpska agresija'.

Nacional piše kako ljudi bliski predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori namjeravaju 200-tinjak mailova koje su razmijenili Radeljić i Kolinda koristiti kao oružje kojom bi zaprijetili predsjednici.

S druge strane, izvor blizak Radeljiću tvrdi kako je on poručio da niti jedan dio njegove komunikacije s predsjednicom neće izaći javno.

Izvor: