Još jedan neuspjeli pokušaj održavanje sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše

.
Kao što je javnosti poznato, prošli ponedjeljak, 25. oktobar zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana 7. redovne sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše.

Nakon što je zamjenica predsjedavajućeg Emina Ćehić konstatirala da nema uslova za održavanja sjednice zbog neusvajanja dnevnog reda, nova većina koju čini 15 vijećnika (SDA, SDP, Naša stranka, NES, jedan vijećnik DNZ-a Krajiške stranke i dva nezavisna vijećnika) je odlučila da nastavi zasjedanje i na tom nastavku usvojena je inicijativa o pokretanju procedure opoziva Općinskog načelnika i izabrano je novo rukovodstvo, novi predsjedavajući Dinko Ljubijankić, razrješena je dosadašnja zamjenica predsjedavajućeg Ćehić i imenovana nova Bisenija Mušedinović.

I ovaj ponedjeljak, 01. novembar obilježio je pokušaj održavanja, ovaj put 8. redovne sjednice Vijeća. Termin održavanja ove sjednice, odnosno sjednicu je na ranijem Kolegiju zakazala sama zamjenica predsjedavajućeg Ćehić. Današnja sjednica nije održana jer nije imala kvoruma.

 

Sjednici se odazvalo 12 vijećnika Laburističke stranke BiH i Rifat Dolić, vijećnik DNZ-a Krajiške stranke, dok se vijećnici koji čine novu većinu nisu odazvali. Zamjenica predsjedavajućeg Emina Ćehić i Elvira Abdić – Jelenović, predsjednica Kluba vijećnika Laburističke stranke BiH.

Dinko Ljubijankić, novoizabrani Predsjedavajući Vijeća kazao je u izjavi za naš Radio da je jedan od razloga što vijećnici nove većine nisu danas prisustvovali taj što Općinski načelnik, odnosno vijećnici Laburističke stranke ne priznaju rukovodstvo Vijeća imenovano od strane nove većine.

Konačnu riječ oko zakonitosti poduzetih radnji i posljednjih dešavanja u Općinskom vijeću Velike Kladuše reći će nadležna ministarstva i institucije, s obzirom na to da su nam obje strane potvrdile da su procedure u vezi s tim pokrenute.