Oprez / Još jedno upozorenje meteorologa: Budite svjesni nepogode, pripremite se!

kisa
Velike količine kiše prognozirane su za naredne dane. Budite svjesni nepogode i pripremite se kako bi izbjegli velike štete.

Upozorio je to na Facebooku meteorolog Bakir Krajinović. 

„Pljuskovi, koji lokalno mogu biti jako intenzivni i obilni, prognoziraju se do utorka. Ove padavine iskusili smo mnogo puta, ali uvijek nas iznenade i skoro uvijek naprave probleme. Zbog toga pravovremeno poduzmite prave mjere zaštite“, naveo je on i dao i prognozu FHMZ.

Image
vrijeme

Prema njoj, sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. U centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se obilnije.

U ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. U Hercegovine su mogući slabi lokalni pljuskovi. Obilnije padavine se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjeverozapadnoj Bosni (od 30 do 60, lokalno do 80 l/m2).

Image
prognoza

Kako je navedno, i u utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u dijelovima centralne i istočne Bosne.

Isto je učinio i Enes Džafić, članice zajednice Bosanskih lovaca na oluje, kao i kolega meteorolog Nedim Sladić koji je još i napisao:

"Molim vas, molim vas, i, još jednom, molim vas! Slušajte glas struke, jer nije za igrati se narednih dana!"