Još nije uhvaćen migrant koji je upucao dječaka iz Iraka- policija još traga za njim

Dijete
Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić potvrdio je kako se još uvijek intenzivno traga za osobom koja je prilikom nedavnog međusobnog sukoba migranata u Velikoj Kladuši upotrijebila vatreno oružje i ranila osmogodišnjeg dječaka iz Iraka.

 

- Postoje određene indicije, odnosno saznanja ko je ta osoba, tako da intenzivno tragamo za njom. Radi se o migrantu, međutim posao nam je otežan jer oni koji upravljaju Privremenim prihvatnim centrom "Miral" u Velikoj Kladuši dozvoljavaju gotovo nekontrolirano kretanje svih korisnika usluga ovog centra. To nepostojanje određenog "kućnog reda" ili kontrole kretanja je i jedan od razloga narušavanja sigurnosne situacije, odnosno toga da migranti lakše dolaze u kontakt sa sumnjivim licima, od kojih su pretpostavljamo i nabavili vatreno oružje - izjavio je ministar Kljajić.

U sukobu dvije grupe migranata ispred jednog trgovačkog centra u Velikoj Kladuši, prije četiti dana teško je povrijeđeno osmogodišnje dijete iz Iraka. Dijete je sa ocem šetalo i slučajna je žrtva ovog obračuna. Zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.