fbpx Vijeće učenika JU “I srednja škola Cazin” obilježilo Svjetski dan volontera

Vijeće učenika JU “I srednja škola Cazin” obilježilo Svjetski dan volontera

Home

Vijeće učenika JU “I srednja škola Cazin” obilježilo Svjetski dan volontera

Svjetski dan volontera/volonterizma obilježava se 5. decembra kao podsjećanje na datum kada je 1970. stvoren Program za volontere Ujedinjenih nacija (UNV). Cilj obilježavanja je isticanje značaja volonterizma u međunarodnom pokretu za razvoj, povećanje svijesti o značaju doprinosa dobrovoljnog angažovanja i podsticanje što većeg broja ljudi da ponude svoje volonterske usluge. Ovo je i jedan od načina da se uputi poziv zajednici da prizna volonterski rad (prednost kod upisa na fakultet, zapošljavanja i slično).

Ovaj važan datum obilježilo je i Vijeće učenika JU "Prva srednja škola" Cazin.

- "Naravno, članovi našeg Vijeća ovu akciju su prihvatili sa radošću i bas tako s užitkom je i odradili. Bilo nam je drago raditi sa ovim dragim ljudima i djecom. Mi smo im svima jako zahvalni na ovom divnom osjećaju radosti i ispunjenosti koji su nam pružili", ističu članovi Vijeća učenika.

Cazinski srednjoškolci tako su jučer volontirali u JU ”Dječije obdanište Hasnija Omanović”, Vatrogasnoj jedinici, JU ”Čistoća”, JU ”I srednja škola” Cazin.

Na ovaj način su na jedan dan preuzeli uloge koje ih možda čekaju i poslije završetka školovanja, ali i obilježili jedan značajan datum i naglasili značaj volonterizma.

Topic
Objavio: Čet, 06/12/2018 - 11:29

Povezane vijesti

Back to top