Jubilej u Bužimu: Promovirana monografija o stogodišnjem trajanju osnovne škole

promocija
Riječ je o jednom od najznačajnijih poduhvata kada je u pitanju izdavačka djelatnost na području USK...

Povodom velikog jubileja, 100-u godina od osnivanja OŠ Bužim sinoć u organizaciji BZK “Preporod” Bužim “ i Centra za kulturu, sport i informisanje” Bužim u ovoj općini promovirana monografija „100 godina OŠ Bužim (1920-2020)“ autora Amira Sijamhodžića. Riječ je o jednom najznačajnijih poduhvata kada je u pitanju izdavačka djelatnost na području USK...

Monografija „100 godina OŠ Bužim“ u sebi, ne otkriva samo činjenice o dugom i uspješnom razvoju ove obrazovne ustanove kroz historiju, nego i sjećanja i uspomene svih generacija koje su kroz nju prošle. Iza sveobuhvatnog prikaza škole i njenog cjelokupni razvoj kroz monografiju je sedam godina predanog naučno-istraživačkog rada autora Amira Sijamhodžića.

Bogato opremljena monografija na 360 stranica uz mnoštvo fotografija, historijskih dokumenata i vrijednih podataka i spoznaja svjedoči o historiji OŠ Bužim. Kroz ovu školu prošle su brojne generacije uspješnih učenika koji su postizali izvrsne rezultate ne samo u svom gradu i kantonu već i širom svijeta.

Monografija će sve učenike, učitelje ali i ostale uposlenike podsjetiti na dio života provedenog u ovoj školi koja im je nakon sticanja prvih iskustva i saznanja pomogla da se izgrade kao ličnosti i postanu pokretači različitih društvenih aktivnosti. Istovremeno monografija nam pokazuje da je OŠ Bužim i danas jedna od izuzetnih obrazovnih ustanova ne samo u kantonu već i široj društvenoj zajednici.