Kabiri se oglasio nakon što je poslao paket Karić: Pojasnio šta joj je htio poručiti

.
Predsjednik Abraham grupe i izvršni direktor Aluminija Amir Gross Kabiri se oglasio nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila da je od njega u Vijećnicu stigao paket naslovljen na njeno ime.

Kabiri je u objavi na društvenim mrežama naveo da je poruka koju je šalom Izraela htio uputiti gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić bila da "Izrael živi".

"Gradonačelnica inzistira na negiranju djela masakra i terora koje je Hamas počinio 7. oktobra, raspirujući duhove protiv jevrejskih zajednica u zemlji i izazivajući opasnu delegitimizaciju koja će na kraju dovesti do fizičkih povreda Jevreja i Izraelaca u BiH", tvrdi Kabiri.

Kako tvrdi, nakon negove "legitimne kritike i činjenice da ona nije u stanju da se nosi sa tim, ona, zajedno sa ostalim političarima, vrši pritisak na vlasti da me izoluju i ušutkaju istinu koju zastupa".

"Ovaj potez, koji je rezervisan za totalitarne zemlje, neće uspjeti gospođi Karić, nijedan Jevrej neće spustiti glavu nakon prijetnji javnih ličnosti koje podržavaju terorizam, a koje vjeruju da su imune na kritike. Sretan sam što je izraelska zemlja iza mene, zahvaljujem se ambasadorici Izraela u BiH Galit Peleg na nepokolebljivoj podršci i ponosim se svojom zastavom", dodao je on.

"Sloboda govora je temeljna u svakoj demokratiji, a ja ću stajati iza svog prava da kažem ono u šta vjerujem. Izrael živi" napisao je Kabiri u objavi na hebrejskom jeziku.

Podsjećamo, Karić je jučer saopćila da je na adresu Vijećnice stigao paket Amira Gross Kabirija naslovljen na nju lično i da su trenutno na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje.

U paketu je bio šal sa zastavom Izraela i poruka "7. 10. 2023. Nikada nećemo zaboraviti ni oprostiti".

 

Foto: X