Kad počne zajednički život: Šta sve može da vas čeka

32
Najčešće ih je iznenadilo ostavljanje upaljenog svjetla kad nisu u sobi, hrkanje, ostavljanje uređaja uključenih

Počeli ste da živite zajedno sa partnerom/partnerkom i neke stvari su vas malo šokirale? Sigurno je jedno - niste jedini. 

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 odraslih Britanaca koji su u vezi pokazalo je da je više od tri četvrtine (79 posto) iznenađeno nekim aspektima ponašanja svog partnera kad su počeli da žive zajedno.
Sprovedeno istraživanje
Najčešće ih je iznenadilo ostavljanje upaljenog svjetla kad nisu u sobi, hrkanje, ostavljanje uređaja uključenih, iako nisu u upotrebi kao i miješanje otpada.

Istraživanje je uradila firma 'BT', koja želi da domaćinstva motiviše na male, ali održive promjene načina života.

Iznenađeni partneri
Šta je najviše iznenadilo partnere kada su počeli da žive zajedno: Ostavljanje upaljenih svjetala, hrkanje, ostavljanje uključenih uređaja, miješanje otpada, izostanak pospremanja za sobom, ostavljanje uključeno grijanje bez potrebe, otvaranje prozora kada radi grijanje, ostavljanje televizora uključenim, nemar prema spuštanju daske u WC-u, ostavljanje dlaka svuda okolo.

Također, tu su uključene i druge stvari poput ostavljanja čaša svuda, ostavljanje odjeće za pranje okolo, dugo tuširanje, uključivanje mašine za pranje odjeće ili suđa iako nije puna, ali i glasno žvakanje.