Kada će i hoće li Sebija Izetbegović biti ispitana u Tužilaštvu KS: Evo šta kaže njena advokatica

B
Kao punomoćnik predala sam indeks Sudu i ne znam da li je ona (Sebija Izetbegović, op.a) nakon toga pozivana u Tužilaštvo, kaže Nožica

Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavljen je još 7.marta ove godine "indeks" Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a.

Indeks je po naredbi Općinskog suda u Sarajevu dostavila Sebijina advokatica Senka Nožica, što je danas i potvrdila za portal "Avaza".

Niko ne zna

No, ono što je već mjesecima nedoumica, jeste i hoće li Sebija Izetbegović biti ispitana u Tužilaštvu i da li je na okolnosti akademskog obrazovanja uopće davala iskaz.

Na to pitanje odgovor nema ni advokatica Nožica, iako je odlukom Senata UNSA Izetbegović oduzeta titula magistra, doktora nauka, ali i zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu. Komisija UNSA ranije je utvrdila da Sebija nije na legalan način steklo akademsko obrazovanje.

 

- Kao punomoćnik predala sam indeks Sudu i ne znam da li je ona (Sebija Izetbegović, op.a) nakon toga pozivana u Tužilaštvo. Nisam sigurna da li je ikada pozivana. Ovdje je nonsens što Senat UNSA donosi odluke jednu za drugom, a osnovna stvar je da Tužilaštvo utvrdi da li je to tako - kaže Nožica.

Ročište 6. juna

Na pitanje može li Tužilaštvo sve utvrditi ako ne ispita gospođu Izetbegović i da li ju je uopće pozvalo, ona odgovara:

- Koliko ja znam, nije. Moja je obaveza bila da predam indeks po nalogu Sudu, a ne tužioca. Sada, da li je neko drugi tu još punomoćnik i da li je pozivana, zaista ne znam. Koliko znam, nije. Znam da je 6. juna ročište za određivanje mjere obezbjeđenja.