Kakav gaf: Dino daje pare mrtvom piscu

Elmedin Konaković koristi posljednje dane pozicije predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo da, gostujući po televizijama, nekome nešto poruči. Ne prođe dan da sobom zapanjeni Konaković ne skoči na neku televiziju i papagajski ponovi nekoliko desetina floskula koje izgovara mehanički i bez trunke razmišljanja. Poput osnovca u školi kada napamet nauči pjesmicu.

Večeras je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao i branio svoje rasipanje novcem građana od 600.000 KM, koje je imao na raspolaganju. U naboju emocija i nervoza izgovorio je i jednu, blago rečeno, glupost. U tim trenucima govorio je o 60.000 KM koje je dao radikalu Zukorliću za propagandu i izbor reisu-l-uleme.

- Tih 60.000 KM nisam dao Zukorliću, dao sam za BANU. Članovi BANU-a su i mnogi drugi akademici, kao i Nedžad Ibrišimović - ispali Konaković i preživi.

Svaki građanin Bosne i Hercegovine koji je ikada uključio televizor zna da je Nedžad Ibrišimović rahmetli književnik i da je na bolji svijet preselio 15. septembra 2011. godine. Da je bio jedan od najboljih bošnjačkih književnika čija moć pera u godinama koje dolaze sve dublje prodire u temelje književnosti bošnjačkog