fbpx KAKAV GEST HAKE OBIĆA: Slijepom Halidu Kolendi napisao pjesmu i ispunio mu životni san

KAKAV GEST HAKE OBIĆA: Slijepom Halidu Kolendi napisao pjesmu i ispunio mu životni san

Home

KAKAV GEST HAKE OBIĆA: Slijepom Halidu Kolendi napisao pjesmu i ispunio mu životni san


Popularni pjevač iz Krajine, Hako Obić, napisao je pjesmu za slijepog dječaka iz Sarajeva, Halida Kolendu.

Halid Kolenda, učenik sedmog razreda Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u sarajevskim Nedžarićima, čiju borbu za otklanjanje sljepila pratimo već godinama, a koji sjajno pjeva, postao je učesnik šou programa “Neki novi klinci”.

Dječakov otac Sulejman je teški bubrežni bolesnik. Tri puta sedmično odlazi na dijalizu. Halidova najveća želja je da svojim pjevanjem zaradi toliko para koliko će biti dovoljno da njegov otac dobije zamjenu za makar jedan od oba njegova bolesna bubrega.

Veliku Halidovu želju prvi je krenuo realizirati naš Krajišnik, pjevač velikog srca, Hako Obić.

     - "Jučer se ovom slijepom dječaku ispunio životni san. Halid Kolenda, mladi pjevač iz Sarajeva, bio je u Velikoj Kladuši, u Podzvizdu (Studio Art kod Sadonysa - Husein Hušidić) kod kojeg je snimio svoju prvu pjesmu, za koju je Hako Obić uradio tekst i muziku. Pjesmu je otpjevao u rekordnom roku, ni 10 minuta nije upotrijebio", piše autor pjesme Hako Obić. Ova pjesma je njegova buduća lična karta, pjesma o njegovoj majci, Šemsi Robović, a nosi naziv "Daj da vidim ..."

Jako dirljive momente posjete Velikoj Kladuši Hako Obić objavio je na videu na svom Facebook profilu, gdje je zabilježio i izjavu i prve reakcije slijepog pjevača kojem se ispunila velika želja.

Cazin.NET

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 24/01/2018 - 08:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top